Uncategorized

Aripioare picante

1. Spală bine aripioarele, taie-le vârfurile, apoi taie-le în două şi pune-le într-un bol mare, în care torni toate ingredientele pentru marinată. Amestecă puţin, chiar cu aripioarele, ca să se acopere cu totul de marinată. Lasă-le 2-3 ore.

 

2. Scoate aripioarele şi pune-le în tava de copt, cu 1 cană de apă şi marinată strecurată, în părţi egale. Toarnă deasupra bulionul desfăcut în puţină apă rece.

 

3. Presară usturoiul tocat fin şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 40 de minute sau până se auresc frumos.

 

4. Stropeşte-le din când în când cu sosul din tavă. Serveşete-le fierbinţi, cu sos de roşii alături sau cu garnitură de cartofi, legume sau orez.

 

Sugestie: Ies foarte gustoase şi zemoase şi pe grătar, dacă foloseşti din cel cu capac. Condiţia este ca în suportul grătarului să pui apă şi marinată în părţi egale.

 

Ciocanele picante

Poza principala

aripioare_mici.jpg

1 kg aripioare de pui

2 linguri bulion

2 fire de usturoi verde

ulei

 

Pentru marinată:

1 cană cu vin

1 linguriţă de sare grunjoasă

1 linguriţă cu miere

1 linguriţă boia iute de ardei

1 linguriţă rasă piper negru măcinat

 

Pui ca la KFC

Fragede şi aromate, aripioarele astea mai au o calitate. Se prepară practic singure: cât stau la marinat, cât stau la cuptor şi gata!
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE