Uncategorized

Atentie! Carne de cal vanduta drept carne de vita, in Bucuresti

Sursa
b365.realitatea.net
Foto
Shutterstock
O tona de carne care se vindea drept vita la macelarii a fost confiscata de inspectorii ANPC, deoarece provenea, de fapt, de la cal, informeaza b365.ro
vita.jpg

Comisarii ANPC, cu sprijinul reprezentantilor Directiei de Investigare a Fraudelor Sector 2, au participat joi la o actiune de control care a cuprins unitatile de comercializare a carnii (macelarii) din Piata Obor, potrivit b365.ro.

S-au controlat 5 operatori economici, la toti constatandu-se abateri de la prevederile legale in vigoare.  In cadrul actiunii de control, comisarii au prelevat probe din carnea comercializata sub denumirea de carne de vita si pentru care exista suspiciunea ca ar proveni de la alta specie decat cea de vita , respectiv de cal.

Urmare analizelor de laborator efectuate, a rezultat ca 86% dintre probele prelevate au confirmat faptul ca se comercializa carne de cal, in loc de carne de vita.

Cu aceasta ocazie, comisarii au oprit de la comercializare, in vederea confiscarii, cantitatea de circa 1.000 kg carne de cal si au aplicat amenzi in valoare de 25.000 lei. Documentele de control vor fi inaintate organelor de urmarire penala pentru aplicarea prevederilor legale.

“Ma adresez consumatorilor, si pe aceasta cale, ca ori de cate ori au suspiciuni asupra securitatii si calitatii produselor oferite la comercializare, sa se sesizeze Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor si al Municipiului Bucuresti. Vom actiona cu fermitate, impreuna cu celelalte organe ale statului, potrivit conventiilor de colaborare, fara a tolera niciun fel de situatii de acest gen”, a declarat Constantin Cerbulescu – presedinte ANPC.

Facebook Comments

Admin

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE