Avertismentul cercetatorilor privind consumul de carne

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Oamenii de stiinta de la Universitatea Oregon au descoperit compusi noi generati de anumite reactii chimice si care sunt de sute de ori mai mutageni decât compusii-mama care sunt cancerigeni cunoscuti.
carne_gratar.jpg

Citeste si Cum s-a schimbat meniul românilor de la Ceausescu pâna în prezent 

 

Veste proasta este ca acesti compusi descoperiti recent sunt produsi prin reactii chimice gasite în carnea facuta la gratar si în gazele de esapament.

 

CONTROVERSA: Grasimea te îngrasa sau nu? Afla parerea specialistilor 

 

Oamenii de stiinta de la Universitatea Oregon au descoperit compusi noi generati de anumite reactii chimice si care sunt de sute de ori mai mutageni decât compusii-mama care sunt cancerigeni cunoscuti. Veste proasta este ca acesti compusi descoperiti recent sunt produsi prin reactii chimice gasite în carnea facuta la gratar si în gazele de esapament.

 

Pâna acum nu se stia de existenta acestor compusi, motiv pentru care ei vin sa ridice noi probleme referitoare la efectele pe care le au asupra sanatatii. Compusii au fost descoperiti în urma unor experimente de laborator care imitau genul de mediu care poate fi produs de gazele de evacuare de la masini sau de gatitul carnii pe gratar.

 

Descopera mai multe detalii despre ce contine, de fapt, carnea pe RomâniaTV.net

 

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE