Uncategorized

Avocado, fructul-medicament

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
E gustos, hranitor si te ajuta sa combati o multime de afectiuni. De aceea, ar fi bine sa-l incluzi in meniul tau saptamanal.
avocado.jpg

Originar din Mexic, fructul de avocado este supranumit „unt vegetal“ gratie compozitiei sale bogate in grasimi benefice (75% nesaturate), antioxidanti, proteine si fibre. Consumat cu regularitate, previne bolile cardiovasculare, atacul cerebral si hipertensiunea si s-a demonstrat ca are un rol pozitiv in reducerea colesterolului.

Ideal pentru copii. Avocado n-ar trebui sa lipseasca din meniul celor mici, in combinatie cu alte fructe si legume. El contine vitaminele A, B1, B2, B3, B6, E, K, fosfor, zinc, fier, cupru, magneziu si de 35 % mai mult potasiu decat bananele. Tocmai de aceea el regenereaza si stimuleaza cresterea.

Paine de avocado

Protejeaza impotriva cancerului. Un alt atu al fructului de avocado este continutul de acid oleic, care se gaseste si in uleiul de masline. Fiind una dintre cele mai sanatoase grasimi, acesta previne formarea celulelor canceroase si reprezinta un nutrient celular de exceptie.

Fructul fertilitatii. Chiar denumirea de avocado provine din limba aztecilor si semnifica „testicul“, cu referire nu doar la forma fructului, ci si la proprietatile sale sexual-energizante. Si femeile aztece consumau mult avocado, despre care se spune ca incurajeaza formarea sarcinii, fiind un adevarat imbold al fertilitatii pentru ambele sexe.

Activ impotriva diabetului. Avocado contine numerosi aminoacizi esentiali pentru organism, cicatrizeaza si ajuta la refacerea tesutului conjuctiv si, in plus, este folosit deja in studii pentru prevenirea si atebuarea diabetului.

Rulouri de avocado si somon

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE