Baba Ganoush (piure de vinete)

Tai de la fiecare capat al vinetei cam 2 cm, apoi o pui intr-o tava si o bagi in  cuptorul preincalzit sa se inabuse bine vreo 40 de minute. O scoti si ii indepartezi coaja. Daca ti-e mai usor, poti coace vanata pe aragaz, la foc potrivit.

Miezul racit il tai in jumatate, scoti cu grija semintele (macar pe cele mai mari) si tai pulpa in bucati mari. Cureti de coaja ceapa si usturoiul. Ceapa taiata solzisori o pui la calit In tigaie, in putin ulei.

Cu ajutorul mixerului, faci un piure din bucatile de vanata, ceapa calita, oregano si usturoi. Adaugi treptat uleiul de masline, amestecand continuu cu mixerul, pana cand obtii un piure cremos.

Potrivesti de sare, piper, zeama de lamaie, otet si adaugi patrunjelul. Cureti de samburi ardeiul gras verde si il tai foarte marunt. Pui deoparte un pic de ardei pentru decor, iar restul il adaugi la piure.

Asezi aperitivul pe un platou oval si-l decorezi cu sferturi de lamaie, patrunjel si bucatele de ardei gras. Il aduci la masa alaturi de humus.

Revista FEMEIA.

Poza principala

baba_ganoush_400.jpg

1 vanata mare (circa 500 g)
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 ardei gras verde
125 ml ulei de masline
oregano uscat
sare, piper macinat
1 lingura de zeama de lamaie
1 lingura de otet din vin alb
Pentru decor:
1 fir de patrunjel
1 lamaie taiata in sferturi

Baba Ganoush este un aperitiv apreciat in tot Orientul Mijlociu, in unele tari fiind asezonat cu suc de rodie sau cu ulei de susan.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE