Uncategorized

Baclava sărată

1. Căleşte ceapa într-o lingură și jumătate cu ulei. Adaugă varza murată, scursă şi tocată mărunt. Presară sare, zahăr, piper. Amestecă toate ingredientele. Stinge cu vin şi lasă la foc acoperit timp de 30 de minute până scade. Taie baconul bucăţi mici, căleşte şi adaugă peste varză. Amestecă. Lasă să se răcească. Bate ouăle cu smântâna şi adaugă pătrunjelul. 

2. Unge o tavă de copt (22×26 cm) cu uleiul rămas. Împarte foitajul în patru. Aşază primul strat de aluat, toarnă o treime din compoziţie, apoi sosul de smântână. Presară brânza rasă. Repetă procedura până termini ingredientele.

3. Peste ultimul strat de baclava întinde smântâna rămasă şi presară brânza. Coace 10 minute la cuptorul preîncălzit (la 200 °C). Redu temperatura la 175-180 °C şi coace în continuare 30 minute până devine aurie. 

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Terina din legume

Poza principala

baclava_mica.jpg

500 g varză murată

400 g aluat foitaj

250 g smântână 

120 g bacon

100 ml vin alb 

90 g brânză tare 

2 ouă

1 ceapă 

2 linguri cu ulei

2 linguri cu pătrunjel tocat

2 lingurițe cu zahăr brun

Sare, piper măcinat

 

Budincă de bulgur

Un antreu consistent, ideal de servit într-un weekend liniștit!
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE