Uncategorized

Baclava

Separi cu atentie foile de aluat, le tai la dimensiunile formei si le acoperi cu o carpa uda. Pisezi nucile si migdalele, la fel si fisticul, dar pe acesta in bucati ceva mai marisoare. Bati albusurile, adaugi miere, nuci, scortisoara si apa de trandafiri.

Ungi forma cu unt si pui in ea alternativ foi de aluat si masa de nuca. Ungi fiecare foaie de aluat cu unt si la sfarsit pui cateva foi de aluat una dupa alta. Coci in cuptorul incalzit (200°C la mijloc) in jur de 30 de minute.

Intre timp dai in clocot zaharul intr-o oala cu 250 g de apa, il iei de pe aragaz si dupa ce il lasi sa se raceasca un pic, adaugi sucul de lamaie. Scoti baclavaua gata din cuptor si o imbibi de mai multe ori in sirop, cat mai este calda.

Lasi sa se raceasca si servesti dupa ce ai taiat in bucati dreptunghiulare sau triunghiulare.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

baclava400.jpg

1 pachet de foi de aluat filo sau yufka
100 g unt lichid
200 g nuci
100 g de migdale
100 g de fistic
2 albusuri
4 linguri de miere
1 lingurita de scortisoara pisata
1 lingura de apa de trandafiri
250 g zahar
4 linguri suc de lamaie

Iti propunem sa aduci spiritul Oriental chiar la tine in bucatarie si apoi pe masa celor dragi.
Numar de portii
8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE