Balsamuri naturale pentru buze

Text
Alina Grozea
Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Buzele uscate şi crăpate nu se înţeleg bine cu nici un ruj şi nici cu aerul rece de afară, care le usucă şi mai rău. Îngrijeşte-le deci cu balsamuri hrănitoare şi catifelante, pe care poţi să le prepari chiar tu!
balsam.jpg

Pielea fină şi sensibilă a buzelor poate fi uşor agresată de soare, vânt, frig, praf sau uscăciunea aerului. Ea e de trei ori mai subţire decât cea din alte zone şi are vasele de sânge la suprafaţă – ele îi dau culoarea roşiatică. Buzele se deshidratează de zece ori mai repede decât alte părţi ale pielii, de aici şi tendinţa de a se crăpa foarte lesne, ajungându-se chiar până la leziuni ce sângerează şi dor. Dacă te-ai săturat de produsele din comerţ dedicate acestui tip de afecţiune sau ai observat că nu mai au nici un efect, poate un balsam făcut din ingrediente naturale îţi va fi de mai maare ajutor. Iată câteva reţete care-ţi vor prinde bine în sezonul rece.

 

 

Siluetă cu ciocolată

 

Reţeta 1: Ai nevoie de: o lingură de ceară naturală de albine, 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, o fiolă de vitamina E, o jumătate de linguriţă de miere de albine şi 3 picături de ulei esenţial de mentă.

Topește ceara de albine într-un vas de sticlă scufundat câteva minute în apă fierbinte. Încorporează apoi vitamina E, uleiul de măsline, mierea de albine şi uleiul esenţial de mentă, amestecând totul. Toarnă preparatul într-un borcănel de sticlă sau într-un stick de balsam de buze din comerţ, consumat.

 

Reţeta 2: Un cubuleţ de unt de cacao, o lingură ulei esenţial de nucă de cocos, o fiolă de vitamina E şi o pătrățică de ciocolată ţinută la cald, să fie cât mai moale. Amestecă bine ingredientele, iar pasta obţinută pune-o la rece, până se întăreşte, într-un recipient în care să poţi băga degetul că să te poţi folosi de acest delicios balsam.

 

Secretele ceaiului negru şi verde: Utilizări inedite pentru frumuseţe

 

Reţeta 3: Muşeţelul şi mierea sunt şi ele remedii eficiente pentru rehidratarea buzelor crăpate. La aceste două ingrediente se adaugă ceară de albine şi aceeaşi emolientă şi eficientă vitamină E. Mărunțește câteva flori de muşeţel şi lasă-le într-un vas pus la lumină şi căldură, în care adaugă câteva picături de ulei esenţial de migdale. Mierea (cam o lingură) fierbe-o la foc mic cu 2-3 g de ceară de albine şi la sfârşit pune fiola de vitamina E şi muşeţelul pregătit aşa cum explicat mai sus. Amestecă bine şi lasă un timp la rece.

 

Măşti dulci pentru buze cu lipici

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE