Uncategorized

Banica cu brânză

1. Topeşte o lingură cu unt şi lasă să se răcorească. Cerne făina şi un praf de sare într-un bol, apoi adaugă untul topit, oţetul şi 50 ml de apă. Amestecă bine, până obţii o cocă elastică. Fă o bilă, acoperă şi lasă să se odihnească 30 de minute la temperature camerei.

2. Amestecă itoate ingredientele pentru umplutură până se omogenizează. Poţi topi untul înainte.

3. Împarte aluatul de placinta în două şi întinde două foi subţiri. Unge fiecare foaie cu unt topit, apoi întinde umplutură. Împătureşte, în lung, fiecare foaie unsă şi lipeşte bine marginile. 

4. Apoi împătureşte încă o dată, tot în lung, şi aşază sulurile într-o tavă rotundă unsă cu unt, în formă de melc. Stropeşte cu untul rămas, apoi dă la cuptorul încins pentru 40 de minute. 

5. Când s-a copt, scoate şi stropeşte din din nou cu untul topit rămas. Lasă banica cu branza să se răcorească, apoi presară zahăr. Este o bunătate! Caldă sau rece!

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Poţi pune şi un pumn de stafide aurii, îmbibate bine cu rom. 

Plăcintă grecească

Poza principala

rulou_mic.jpg

Pentru aluat

1 lingură cu unt + 100 g pentru uns

250 g făină  

sare

1/2 linguriţă de oţet

zahăr pudră

 

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci grasă  

50 g zahăr pudră  

2 ouă 

2 linguri cu miere

50 g unt

 

Plăcintă cu dovlecei şi feta

Se citeşte baniţa şi este o prăjitură/plăcintă specific Balcanilor. Poate fi sărată (umplută cu telemea şi burduf, legume, carne sau varză) sau dulce (umplută cu brânză dulce şi zahăr). Poate fi mâncată la începutul mesei, ca gustare, la micul dejun sau ca desert (când e dulce).
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE