Uncategorized

Batoane cu caramel

1.Pentru aluat, amestecă toate ingredientele şi frământă până obţii un aluat omogen şi ferm. Întinde (sau presează cu palmele) aluatul în tava tapetată cu hârtie pergament şi coace 20-25 de minute. Lasă să se răcească în tavă.

2.Pentru cremă, topeşte în baie de aburi untul şi adaugă apoi toate ingredientele. Amestecă pe foc mic până capătă culoarea caramelului (durează cam 10-12 minute). Când consideri că este gata, toarnă peste aluat şi lasă să se răcească.

3.Pentru glazură, pune ciocolata şi untul într-un vas pe baie de aburi. Când s-a omogenizat, toarnă peste stratul de caramel. Când s-a răcit forte bine, poţi tăia prăjitura cu caramel după dorinţă. Pentru a-ţi fi mai uşor, foloseşte un cuţit cu lama mai lungă şi foarte subţire.

Batoane din nuci pecan

Poza principala

batoane_cu_caramel_mica.jpg

125 g unt
60 g zahăr
175 g făină
   
Pentru cremă
250 g unt
125 g zahăr
4 linguri cu miere
400 g lapte condensat

Pentru glazură
250 g ciocolată
15 g unt

Ai nevoie de ceva dulce si bun ? Ai nimerit in locul potrivit.
Numar de portii
12
Calorii
500
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE