Batoanele energizante la examinare

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Sunt bune sau nu batoanele energizante? În principiu, depinde pentru ce ai nevoie de ele şi în ce cantităţi le consumi.
shutterstock_137778164.jpg

Batoanele energizante sunt numai bune pentru diferite momente ale zilei. Fie că este vorba despre faptul că ţii dietă, că vrei să îţi energizezi ziua sau că  ai nevoie de o gustare batonul energizant este cel mai la îndemână. Atenţie, însă! Este important să ştii de ce fel de baton ai nevoie, în funcţie de ce anume conţine el.

 

Pentru micul-dejun

Batonul din acest moment al zilei ar fi menit să te încarce cu energie. Cel mai bine este să alegi batoanele care conţin fructe şi nuci. Şi asta pentru că fructele au fructoza care îți va da energie până la cel puţin mijlocul zilei, iar nucile conţin calorii, prezente în cantităţi suficiente pentru a nu fi considerate prea multe, dar şi care să îţi ţină de foame.

 

Pentru prima gustare

În acest caz, trebuie să alegi un baton care să fie echivalentul unei gustări. De exemplu, dacă de obicei consumi un măr la gustare care are 80 de calorii, iar batonul pe care îl consumi tot pentru gustare are 300 de calorii, nu te aştepta să nu vezi nici o modificare în ceea ce priveşte silueta ta. Ideal este să alegi un baton energizant, care să nu aibă mai multe calorii decât ai consuma în mod normal, dar care să conţină şi proteine.

 

Batoane cu caramel

 

Pentru gustarea de după-amiază

Robert Yang, un nutriţionist din San Diego, recomandă pentru acest moment al zilei un baton cu nucă de cocos, de exemplu. Şi asta pentru că nuca de cocos conţine zahăr natural, care îţi va da energie, grăsimi bune şi o cantitate moderată de proteine, precum şi carbohidraţi care îţi vor asigura nivelul optim de zahăr pentru a te menţine în formă la acest final de zi. 

 

Pentru momentele în care depui efort

Fie că eşti la sala de gimnastică sau ai depus efort urcând pe munte, vei avea nevoie de proteine şi de carbohidraţi, care te ajută în momentele în care depui efort. Batoanele energizante bazate pe orez sunt varianta indicată în acest caz. 

 

Atenţie!

Înainte de a folosi un baton energizant, citeşte cu atenţie eticheta pentru a vedea ce conţine. Ai grijă să nu aibă mult zahăr în compoziţie, pentru că în felul acesta îţi va dăuna siluetei şi nu vei mai obţine efectul scontat!

 

Tarta de prune cu crema de vanilie

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE