Bauturile calde, cu bune si rele

Text
eCuisine
Sursa
MyHealthyFoodGuide
Foto
Shutterstock
Bauturile calde sunt preferatele tuturor pe vreme rece. Dar care sunt avantajele si dezavantajele acestora?
adevarata-ciocolata-calda.jpg

Cafeaua are un renume controversat, dar partea buna este ca bautorul de cafea este mai alert si are o cantitate mai mare de antioxidanti in corp. Consumul moderat a fost asociat cu un risc redus de boli de inima si diabet de gradul al 2-lea. Dar prea multa cafea poate avea efecte negative pe termen lung asupra sanatatii. Multi oameni pot tolera echivalentul a 2-3 espresso sau 4-5 cani de cafea instant pe zi, dar asculta ce-ti spune organismul. 

Ceaiul este cea mai populara bautura. Partea buna este ca avem atat de multe varietati si arome la dispozitie incat e greu sa ne plictisim de el. Ceaiul verde provine din aceeasi planta ca si ceaiul negru, dar in loc sa fermenteze frunzele, producatorii le tin la aburi fierbinti putin timp pentru a retine culoarea. Atat ceaiul verde, cat si cel negru au beneficii nutritionale. Contin antioxidanti care au fost relationati de un risc scazut de boli cardiovasculare. Ambele tipuri de ceaiuri mai contin fluorura, importanta pentru oase si dinti. Pentru a beneficia din plin de atuutile ceaiului lasa-l sa infuzeze cel putin trei minute. Astfel, vei obtine mai multi antioxidanti. Atentie! Nu combina mancarea cu ceaiul intrucat acesta inhiba absorbtia de fier din mancare. Asteapta macar o ora dupa masa pentru a servi ceaiul.

Ceaiurile din plante si infuziile de fructe. Ceaiurile din plante nu au nicio legatura cu ceaiul negru. Sunt facute din alte frunze de plante, flori, radacini, condimente si arome de fructe, deci nu au aceleasi proprietati. Dar au alte avantaje – nu au cafeina si sunt mai bune la gust, pentru ca iti poti alege aroma preferata. Verifica ambalajul pentru precautii. Unele ceaiuri din plante nu sunt bune de baut in timpul sarcinii sau in cazul presiunii arteriale. 

Ciocolata calda. Bauturile cu un continut ridicat de cacaua au beneficii nutritionale intrucat contin antioxidanti, dar nivelul ridicat de zahar anuleaza aceste beneficii. Verifica fiecare tip de ciocolata calda inainte de a o savura pentru a te asigura ca nivelul de zahar este acceptabil si numarul caloriilor este la un nivel mediu.

Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE