Bebelusii hraniti cu mancare preparata in casa vor consuma ulterior mai multe fructe si legume

Sursa
Mediafax
Foto
Shutterstock
Bebelusii hraniti cu mancare preparata in casa vor consuma pe masura ce cresc mai multe fructe si legume, potrivit unui studiu realizat de trei universitati britanice, informeaza dailymail.co.uk.
bebe_papa.jpg

Hrana preparata in casa ofera o mai mare varietate de arome si texturi decat cea din magazin, ceea ce face ca bebelusii sa isi doreasca o mancare diversificata pe masura ce cresc. Specialistii de la De Montfort University din Leicester si de la universitatile din Bristol si Birmingham au analizat datele furnizate de 7.866 de mame care au nascut in 1991 si 1992.

Rezultatele cercetarii au relevat faptul ca bebelusii hraniti frecvent cu piureuri de fructe si legume preparate in casa, de la sase luni, ajungeau sa consume cantitati mai mari de fructe si legume la varsta de sapte ani. Aceasta tendinta nu a fost constatata in cazul copiilor hraniti cu mancare de bebelusi pe baza de fructe si legume din magazin.

„Rezultatele sprijina teoria conform careia consumul de fructe si legume este important la inceputul perioadei de intarcare”, au conchis cercetatorii in studiul publicat in Public Health Nutrition. Recomandarea doctorului Helen Coulthard, de la De Montfort University, este ca mamele sa le dea zilnic bebelusilor un preparat din fructe si legume gatite in casa.

Facebook Comments

Admin

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE