Beneficiile consumului de mere

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
Bill Longshaw / FreeDigitalPhotos.net
Stiai ca un fruct atat de comun te ajuta in rezolvarea atat de multor probleme de sanatate?
id-10068284.jpg

Cine a avut bucuria de a crește în curtea bunicilor cu siguranță s-a suit măcar odată într-un măr pentru a gusta din fructele uneori dulci, alteori acrișoare, dar mereu un deliciu pentru noi toți. Merele nu sunt doar fructele copilăriei noastre, dar sunt și un aliment bogat în mineralele de care avem nevoie pentru un organism sănătos. Chiar dacă sunt fructe predominant tomnatice, merele se pot cumpăra cam în orice perioadă a anului deoarece sunt mai rezistente comparativ cu alte fructe și mult mai ușor de inclus în dieta noastră datorită formelor variate ale acestora și prețului mereu accesibil.

 

Salată cu mere și nucă (Waldorf)

 

Avantajele consumului de mere

Este greu să vorbim despre mere fără a menționa măcar o serie de avantaje pe care aceste fructe le oferă organismului nostru.

•Merele întăresc și albesc dinții. Prin simpla mestecare a mărului, gura noastră produce o cantitate mai mare de salivă, ceea ce reduce riscul apariției bacteriilor și, implicit, apariția cariilor.

•Te ajută să lupți împotriva bolii Alzheimer. Un pahar de 200 de ml de suc natural de măr în fiecare zi va reduce efectele de îmbătrânire ale creierului.

•Te protejează împotriva bolii Parkinson. Datorită conținutului ridicat de fibre din măr, el te ajută să îți protejezi organismul de această boală. Boala Parkinson apare atunci când nivelul de celule ce produc dopamina este în scădere și el poate fi ridicat într-o anumită măsură de antioxidanții ce se regăsesc în mere.

•Diminuează efectele cancerului. Merele bogate în flavonol pot reduce riscul apariției cancerului la pancreas cu până la 23%. Coaja de măr nu permite dezvoltarea celulelor cancerigene la sâni sau ficat.

•Îmbunătățesc ritmul cardiac. Fibrele solubile din mere luptă împotriva colesterolului din arterele tale. Ele nu permit depunerea de colesterol pe pereții arterelor și circulația ta sangvină este îmbunătățită.

 

Somon cu chutney de mere

 

•Luptă împotriva problemelor sistemului digestiv. Fie că vorbim de constipație sau diaree, merele sunt un bun remediu împotriva acestor probleme. Fibrele din măr sunt capabile să absoarbă apa în exces sau să extragă apa din colonul tău pentru a regla sistemul tău digestiv.

•Alină durerea provocată de hemoroizi. Chiar dacă nu sunt letali, hemoroizii sunt extrem de dureroși și sunt cauzați de presiunea ridicată în zona pelvică sau cea anală. Fibrele din măr te pot ajuta să alini durerile provocate de hemoroizi iar mersul la toaletă nu va mai fi un chin.

•Controlează greutatea corporală. O mulțime de probleme de sănătate sunt puse pe seama greutății, printre ele numărându-se și bolile de inimă, atacurile cerebrale sau presiunea ridicată a sângelui. Consumul de mere ajută la controlarea greutății deoarece conțin mult mai multe fibre comparativ  cu aportul de calorii ce îl aduc organismului tău.

•Previn cataracta. Chiar dacă la prima vedere pare că cele două nu au nici un fel de conexiune, merele, datorită nivelului lor ridicat de antioxidanți, ne oferă cu 15% mai multă protecție de boli precum cataracta. 

Poți combina merele cu alte fructe pentru a prepara salate delicioase, poți folosi un blender sau un storcător pentru a crea smoothies, sucuri de mere sau chiar milkshake-uri sau le poți consuma în stare naturală pentru a te bucura din plin de toate avantajele pe care merele le au asupra sănătății tale.

 

Tort de mere cu zahăr ars

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE