Beneficiile fructelor de padure in alimentatie

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© merlin7125 – Fotolia.com
Descopera nu doar sezonul, dar si beneficiile acestor mici fructe ce prezinta imense avantaje pentru dieta ta.
fructe_de_padure_fotolia_64554126_subscription_xxl.jpg_c_merlin7125_-_fotolia.com_.jpg

Cu toții suntem încântați când putem consuma un aliment natural, sănătos și cu un gust absolut delicios. Fructele de pădure sunt un asemenea aliment. 

Vacanțele la bunici din copilăria noastră erau adesea mai vesele dacă ne puteam plimba prin pădure și puteam culege fragi sau mure pe le consumam parcă ținându-ne respirația. La fel de des ne certau și bunicii, deoarece trebuia să strângem găletușe întregi pentru dulcețurile ce urmau să fie preparate.

 

Smoothie de capsune si mango

 

Fie că îți place să consumi coacăze, zmeură, mure sau afine, există o listă generoasă de beneficii pentru care fructele de pădure trebuie să facă parte din regimul tău alimentar:

•Sunt un foarte bun antioxidant deoarece au un conținut bogat de vitamina A, B, C și E. De asemenea, fructele de pădure mai conțin și fier, zinc, seleniu și cupru. Ele combat infecțiile și întăresc sistemul imunitar. Nu degeaba ceaiul de fructe de pădure este recomandat împotriva răcelii, dar și în combaterea anumitor boli infecțioase.

•Mențin organismul tânăr deoarece luptă împotriva radicalilor liberi. Vitamina C este cunoscută pentru proprietatea sa de a menține corpul tânăr.

•Sunt un remediu bun atât în prevenirea câr și în combaterea infecțiilor urinare, datorită substanțelor pe care le conțin. Coacăzele ajută în distrugerea bacteriilor ce pot infecta tractul urinar.

•Datorită minerarelor ce se regăsesc în aceste fructe, ele pot vindeca anumite tulburări neurologice și ajută chiar la regenerarea neuronilor. Memoria și capacitatea de a te concentra pot fi semnificativ îmbunătățite prin consumul de fructe de pădure.

•Prin capacitatea lor de a întări mușchii cardiaci, fructele de pădure sunt bune în prevenirea bolilor de inimă, deoarece au un conținut bogat de fibre și antioxidanți.

•Sunt ideale în combaterea constipației deoarece acționează ca un imbold pentru sistemul nostru digestiv.

•Ca un bonus pentru toate cele menționate mai sus, vă putem spune că fructele de pădure te ajută să nu mai fii… deprimat. Ele oferă organismului energia necesară pentru a lupta împotriva depresiei.

Există o mulțime de forme in care poți consuma fructe de pădure. Recomandarea noastră este să apelezi la consumul de fructe de pădure proaspete, de preferință unele ce nu au fost congelate înainte. Vara și începutul toamnei sunt mai ușor de procurat decât în alte anotimpuri când le putem găsi doar congelate la supermarket. 

Dacă le poți consuma simple, chiar și fără să adaugi zahăr peste ele, este perfect. Dacă decizi să adaugi totuși zahăr, le poți lăsa la frigider câteva ore înainte. Astfel, ele vor lăsa un sirop delicios pe care îl poți bea simplu sau, dacă este prea dulce, îl poți dilua cu apă plată.

Norocoșii ce dețin un blender pot prepara smoothies absolut delicioase din fructe de pădure. Cu puțin iaurt sau chiar lapte rece, poți prepara o băutura răcoritoare de vară în mai puțin de 5 minute!

 

Smoothie rosu

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE