Uncategorized

Beneficiile regimului vegetarian

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Riscul de a suferi un accident cardiac scade cu o treime la vegetarieni.
regim_vegetarian.jpg

Alimentatia vegetariana exercita un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare (http://www.rtv.net/obiceiuri-nesanatoase-care-dauneaza-inimii-tale_67374.html), lucru care confirma importanta unui regim echilibrat.

 

Riscul de a suferi un accident cardiac scade cu o treime la vegetarieni, prin comparatie cu cei care sunt obisnuiti cu o alimentatie mixta, se arata într-un studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Oxford si publicat în The American Journal of Clinical Nutrition.

 

CITESTE SI: Ingrediente pe care le mâncam zilnic fara sa stim (http://www.rtv.net/ingrediente-pe-care-le-mancam-zilnic-fara-sa-stim_71940.html)

 

Concluzia a fost formulata dupa observarea câtorva zeci de mii de britanici (din care o treime erau vegetarieni), care au furnizat informatii despre obiceiurile lor alimentare, practicarea unei activitati fizice, consumul de alcool sau fumatul, scrie RTV.NET. (http://www.rtv.net/regimul-vegetarian-protejeaza-inima–cat-de-expus-esti-la-boli-cardiace–daca-mananci-carne_74559.html)

 

Cercetatorii au masurat tensiunea arteriala si nivelul colesterolului subiectilor, iar dupa analizarea acestor parametri si observarea persoanelor cuprinse în studiu concluzia a fost ca „riscul cardiac scade cu 32%, lucru care se explica în mare parte prin efectele regimului vegetarian asupra colesterolului si presiunii arteriale”.

 

CITESTE SI: Cum sa manânci cinci portii de fructe sau legume pe zi (http://www.rtv.net/cum-sa-mananci-cinci-portii-de-fructe-sau-legume-pe-zi_71785.html)

 

Practic, fara a fi nevoie neaparat de regim vegetarian, se confirma importanta consumului moderat de carne si a unor cantitati însemnate de fructe si legume.

 

Citeste si De ce detesta barbații regimul vegetarian (http://www.rtv.net/de-ce-detesta-barba-ii-regimul-vegetarian_29301.html)

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE