Concursuri Uncategorized

Bere la discretie de St. Patrick’s Day

Text
eCuisine
Sursa
Reuters
Foto
Shutterstock
Bucurestenii care iubesc berea si Irlanda sunt asteptati in aceasta seara in centrul istoric al Capitalei pentru a sarbatori St. Patrick’s Day.
bere.jpg

A patra editie a Zilei Irlandei la Bucuresti are loc in zona Selari-Franceza, unde se va sarbatori cultura irlandeza, buna dispozitie si spiritul transmise de cantecele si dansurile lor traditionale. 

La fel ca in anii precedenti, cu ocazia acestui eveniment, scena amplasata special va fi impodobita cu baloane in tricolorul Irlandez: verde, alb si portocaliu. Pe parcursul dupa-amiezii, publicul este poftit sa se fotografieze cu spiridusii care vor anima piata, iar cei interesati se vor putea bucura de cate un trifoi sau tricolor pictat pe obraz. Incepand cu orele 17, pe scena vor urca dansatorii Irish Way care, alaturi de grupul Shannon vor sustine un moment live cu muzica si dansuri traditionale irlandeze sau chiar romano-irlandeze. In incheierea programului, trupa Blackbeers ne va descreti fruntile cu un show de Irish/Celtic rock & punk dedicat iubitorilor de bere neagra irlandeza. Nu vor lipsi nici concursurile cu premii care vor intari caracterul interactiv al spectacolului, informeaza bucuresteni.ro.

La Dublin, toata lumea se pregateste pentru celebrarea celei mai importante zile din an. O gluma veche spune ca irlandezii beau o singura data pe an, de St. Patrick’s Day. In restul anului se antreneaza pentru „ziua cea mare”.

Capitala irlandeza devine pe 17 martie o mare verde, iar celebra bere Guinness umple halbele.

Si in Statele Unite este celebrata Ziua Irlandei cu parade de amploare in New York, Philadelphia, Boston, New Orleans, Chicago, San Francisco, Cleveland sau Seattle.

St. Patrick’s Day este o sarbatoare religioasa celebrata mondial pe 17 martie. Denumirea vine de la Sfantul Patrick, patronul spiritual al Irlandei. La origine, este o sarbatoare romano-catolica, dar a fost adoptata si de biserica protestanta.

 

Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE