Uncategorized

Berea, un posibil scut pentru sănătate

Sursa
Centrul de Studii despre Bere, Sanatate și Nutriție
Foto
shutterstock
Datorita ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenți în mediu și care ne pot ataca sanatatea.
berea.jpg

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Queens din Belfast, U.K., consumul moderat de bere poate preveni cu pâna la 17% riscul infecției cu Helicobacter Pylori și poate facilita eradicarea bacteriei, datorita efectului sau antibacterian. 

 „Helicobacter Pylori este responsabila de multe cazuri de gastrita și ulcer, ducând, într-o mare masura la cancer gastric. Datorita ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenți în mediu și care ne pot ataca sanatatea. Este foarte important sa știm însa ca doar combinata cu un stil de viața sanatos, berea îți poate pune în valoare beneficiile pentru organism” afirma Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

 

Supa de bere si cascaval

 

Un pahar sau doua de bere consumate saptamânal scad incidența infecției cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe saptamâna reduc factorul de risc cu 17%, datorita conținutului bogat de substanțe antibacteriene. Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate și Nutriție atrag atenția ca un consum moderat de bere, adica 330 ml cu 5% alcool pentru femei și 660ml cu 5% alcool în cazul barbaților consumați în fiecare zi, trebuie completat de un stil de viața sanatos și o alimentație corespunzatoare.

 

Paine de bere cu porumb

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE