Bezele fructate

Porneste cuptorul si tapeteaza tava cu hartie de copt.

Bate albusurile spuma, adauga zaharul treptat si praful de copt. Cand ai obtinut o spuma tare, de culoare alb-argintie, atunci este gata, numai buna pentru a da forma bezelelor.

Ia cu lingura din compozitie si formeaza gramajoare pe hartie de copt. Lasa ceva spatiu intre ele, caci vor creste la copt.

Coace-le la foc mic 30-40 de minute, cu usa cuptorului intre-deschisa ca sa se usuce (nu trebuie sa se ingalbeneasca). Ia-le de pe tava numai dupa ce s-au racit.

Bate smantana pentru frisca, adauga mascarpone, fructele, zaharul si vanilia.

Uneste bezelele cu amestecul fructat, orneaza dupa preferinta si serveste dupa pofta inimii.

Revista FEMEIA.

Poza principala

bezele_fructate_400.jpg

PENTRU BEZELE
4 albusuri
220 g zahar fin
1/4 lingurita cu praf de copt
PENTRU CREMA
250 g branza mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
200-300 g zmeura
1 lingura cu zahar pudra
esenta de vanilie

Un deliciu dulce perfect pentru ocaziile speciale, si nu numai.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE