Uncategorized

„Big Night”, povestea unui „paradis” culinar in cadere

Text
eCuisine
Sursa
Wikipedia
Foto
Shutterstock
Filmul spune povestea a doi frati imigranti, originari din Abruzzo, Italia, care au impreuna un restaurant care se cheama „Paradise”.
bighight.jpg

Unul dintre frati, Primo, interpretat de Tony Shaloub, este un bucatar perfectionist care indeplineste asteptarile clientilor sai care vin la restaurant pentru mancare italieneasca „americanizata”. Celalalt frate, Secondo, interpretat de Stanley Tucci, este managerul restaurantului, indragostit de posibilitatile vietii in America.

In ciuda eforturilor lui Secondo si a mancarii excelente a lui Primo, restaurantul este in cadere. Secondo amana sa isi ia un angajament fata de prietena lui, Phyllis, intrepretata de Minnie Driver, pe care o inseala cu Gabriella, interpretata de Isabella Rossellini, sotia unui competitor, Pascal. Acesta, desi serveste mancare mediocra la restaurantul sau, are succes.

Pentru a salva „Paradise”, Secondo ii cere un imprumut lui Pascal, dar acesta il refuza, promitandu-i, in schimb, ca ii aranjeaza ca un celebru cantaret de jazz sa cineze la restaurantul fratilor pentru a le revitaliza afacerea.

Asadar, Primo si Secondo se pregatesc pentru „seara cea mare”.

„Big Night” a aparut in 1996 si este regizat de Stanley Tucci. A fost nominalizat pentru Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Sundance si Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Deauville.

Facebook Comments

cmanager

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE