Uncategorized

Biscuiţi cu alune şi glazură de ciocolată

1.Cerne făina împreună cu praful de copt pe planşetă, pune mierea în centru, apoi adaugă zahărul cernut şi condimentele, untul tăiat bucăţele şi oul. 

2.Frământă un aluat, rapid, adună-l în formă de bilă, înveleşte-l în folie şi dă-l la rece o oră.  

3.Pune nucile la cuptor şi lasă-le să se usuce bine, apoi curăţă-le şi taie-le jumătăţi. 

4.Scoate aluatul şi întinde-l pe planşetă. Taie-l în dreptunghiuri de 5×3 cm  şi aşază bucăţile în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin unt.  

5.Pune pe fiecare bucată de aluat câte 4 jumătăţi de alune. Dă biscuitii cu alune la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit. 

6.Lasă 30-40 de minute, scoate pe grătar şi lasă să se răcorească. Când s-au răcit, glazurează acesti biscuiti cu ciocolată topită şi dă la rece.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Tarte de ciocolata cu alune

Poza principala

praji_nuci_mica.jpg

250 g făină de patiserie

½ pliculeț cu praf de copt 

50 g miere  

50 g zahăr pudră 

1 linguriţă de scorţişoară 

1 vârf de cuţit de ghimbir ras

60 g unt

1 ou 

150 g alune de pădure

150 g ciocolată neagră

grăsime pentru uns 

 

Negresa cu alune

Cu adevărat, acesti biscuiti se topesc în gură şi sunt foarte potriviţi la ceai sau cafea, dimineaţa sau după-amiaza deopotrivă.
Numar de portii
10
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE