Biscuiti cu crema de menta

1. Pentru biscuiti: Cerneti faina normala, pe cea de orez si sarea intr-un bol. Puneti untul, apoi zaharul si mixati bine. Adaugati oul batut si laptele, apoi omogenizati bine (daca simtiti ca nu obtineti consistenta dorita, puneti mai mult ou batut, nu lapte).

2. Setati cuptorul la 160 de grade. Intindeti aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si taiati 40 de cerculete, folosindu-va de un pahar sau de un cutter. Coaceti pentru 12-15 minute, apoi lasati la racit pe un platou.

3. Pentru crema: Amestecati untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza. Adaugati colorantul alimentar verde si esenta de menta (cate o picatura la fiecare amestecare), puneti crema pe 20 dintre biscuiti, apoi asezati pe deasupra celalalt biscuite.

4. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe aragaz si turnati, cu o lingura, liniute de ciocolata pe fiecare biscuite. Presarati zahar pudra si serviti.

Poza principala

rexfeatures_1389703af_mica.jpg

50 g ciocolata
putin zahar pudra
Pentru biscuiti:
125 g faina
30 g faina de orez
un praf de sare
60 g unt
60 g zahar tos
1/2 ou, batut
putin lapte
Pentru crema:
45 g unt, la temperatura camerei
45 g zahar pudra
cateva picaturi de colorant alimentar verde
cateva picaturi de esenta de menta

Glazura de ciocolata va da biscuitilor o nota aparte.
Numar de portii
20 de biscuiti
Facebook Comments

Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • am o nelamurire: cum masor 1/2 oua?
    adica folosesc jumatate de ou? cum impart oul?

    nu vreau sa fiu rea, dar acum serios, daca chiar nu merge altfel, se puteau dubla cantitatile ca macar oul sa fie intreg

  • Buna, PisicaNeagra. Pai daca e batut, asa cum scrie in reteta, folosesti doar jumatate din cantitatea de ou batut, iar restul de cantitate o arunci sau o folosesti la o omletzica. Stim ce vrei sa zici, nu esti deloc rea, dar era destul de peste mana sa scriem „jumatate din cantitatea unui ou batut”:)

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE