Biscuiti cu vanilie

Intinde aluatul intr-o foaie mai grosuta si, cu ajutorul unei forme, taie braduti. Asaza-i intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa biscuitii la cuptor aproximativ 20 de minute.

Pentru crema, fierbe laptele cu zaharul si batonul de vanilie. Dupa ce s-a racorit, adauga treptat galbenusurile frecate bine cu un praf de sare. Lasa pe foc, amestecand energic pana se ingroasa.

Opreste focul si amesteca inca 15 minute, apoi incorporeaza untul frecat bine. Uneste biscuitii cu putina crema racorita. Pune intr-o craticioara zaharul pudra, zeama de lamaie, laptele si esenta de vanilie. Lasa pe foc cateva secunde, amestecand continuu.

Stinge focul si mai amesteca un minut, dupa care toarna usor peste biscuiti. Decoreaza biscuitii de vanilie cu picaturi de ciocolata topita.

Rulada de biscuiti

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

biscuiti-vanilie.jpg

Aluat pentru biscuiti
50 g ciocolata de casa

Pentru crema:
4 oua
sare
250 g unt
200 g zahar
300 ml lapte
1 baton de vanilie

Pentru glazura:
170 g zahar pudra
2 linguri cu zeama de lamaie
2 linguri de lapte
3-4 picaturi de esenta de vanilie

Pusi intr-o cutiuta, acesti biscuiti cu vanilie pot fi un cadou inedit si extrem de gustos.
Numar de portii
8
Calorii
420
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE