Biscuiti de ciocolata cu migdale si alune

1. Preincalziti cuptorul pentru a praji alunele. Presarati-le pe o tava si coaceti timp de 8-10 minute. Lasati-le sa se raceasca si decojiti-le frecandu-le una de cealalta intr-un prosop de bucatarie curat. Macinati-le intr-un mixer. Textura trebuie sa fie aspra.

2. Adaugati migdalele, zaharul pudra si alunele intr-un bol. Adaugati oul, albusul de ou si esenta de vanilie si amestecati bine. Acoperiti luatul format cu o folie si puneti-l in frigider timp de 30 de minute.

3. Presarati un pic de zahar pudra pe o suprafata curata si intindeti aluatul, acesta trebuind sa aiba 5 mm grosime. Folositi un cutter rotund de biscuiti si puneti aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti biscuitii timp de 10 minute.

4. Topiti ciocolata deasupra unui bol cu apa fierbinte. Amestecati frisca si lasati umplutura sa stea pana se ingroasa.

5. Turnati glazura de ciocolata pe cate un biscuite, apoi acoperiti cu un altul, formand un astfel biscuiti cu crema.

Poza principala

biscuiti_de_ciocolata_cu_alune_400.jpg

150 g alune
250 g zahar pudra
100 g migdale
1 ou
1 albus de ou
2,5 ml esenta de vanilie
150 g ciocolata neagra
125 ml frisca groasa, la temperatura camerei

Alunele si migdalele dau acestor biscuiti o aroma deosebita.
Numar de portii
24 de bucati
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE