Biscuiti fini

Pune faina intr-un castron, fa o adancitura, presara un praf de sare si rade untul foarte rece.

Adauga oul si zaharul si amesteca repede, de preferat cu un cutit. Cand nu se mai poate folosi cutitul, framanta repede, cu mainile foarte reci.

Da-i aluatului o forma rotunda, inveleste-l intr-o folie si pune-l la frigider o jumatate de ora.

Intinde aluatul pe masa de lucru in foi subtiri si taie formele dorite. Coace acesti biscuiti de casa fini la foc potrivit 10 minute.

TRUCURI

• Daca aluatul e sfaramicios, adauga (treptat) un albus batut spuma.

• Daca vrei sa ornezi biscuitii, fa-o doar cand s-au racit.

• Cu cat aluatul sta mai mult la rece, cu atat va fi mai fraged.

Salam de biscuiti de post

Mos Craciun din turta dulce

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

biscuiti_fini400.jpg

300 g faina
200 g unt rece
1 ou
100 g zahar pudra
sare

Ti-e pofta de biscuiti? Iata reteta pentru biscuiti fini, asa incat sa ii poti prepara oricand doresti si mai ales in perioada de Craciunului.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE