Bombe cu vișine

1. Pune biscuiţii într-o tavă, în cuptorul încins, și lasă-i câteva minute, până capătă o culoare aurie. Lasă-i să se răcorească, apoi trece-i prin mașina de tocat.

2. Pune pe foc untul cu zahărul, laptele și cacaua cernută (ca să nu se formeze cocoloașe). Lasă să dea într-un clocot, cât să se dizolve zahărul.

3. Într-un vas mai înalt, amestecă biscuiţii și nuca măcinată, apoi toarnă amestecul de cacao. Pune esenţă de rom, după gust, și amestecă bine, cât să obţii o compoziţie ușor de modelat.

4. Ia cu linguriţa din compoziţie și pune-o în căușul palmei. Turtește-o și bagă la mijloc o vișină cu alcool, scursă în pealabil într-o sită.

5. Formează mingiuţe și tăvălește-le prin nucă de cocos. Așaza aceste bombe cu visine pe un platou și dă-le la rece înainte de a le servi. 

 

Bomboane Raffaello

Poza principala

bomboane_mici.jpg

250 g biscuiţi

100 g nuci măcinate

100 g unt

250 g zahăr

50 g cacao

120 ml lapte

esenţă de rom

vişine din alcool

nucă de cocos

 

Bomboane cu ovăz și fructe uscate

Dacă înlocuiești vișinele cu alcool cu unele din compot bine scurse, și cei mici se pot bucura de bombele cu visine.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE