Börek cu zarzavat colorat si cu branza de capra

Speli si cureti vanata, rosiile si dovlecelul. Tai zarzavatul in fasii foarte subtiri.

Faramitezi branza de oaie si o amesteci cu smantana si patrunjelul, apoi dregi cu sare si piper. Cureti usturoiul si il pisezi deasupra. Ungi o mica forma (in jur de 14 x 20 cm) cu o lingura de ulei. Impaturesti o foaie de aluat pe dimensiunile formei si o pui in aceasta.

Deasupra adaugi in straturi alternative zarzavatul si masa cu branza. Impaturesti cealalta foaie de aluat, o pui deasupra, presezi bine si ungi cu restul de ulei.

Coci pana cand devine auriu inchis in cuptorul incalzit la aproximativ 180°C.

Revista FEMEIA.

Poza principala

borek-cu-zarzavat-colorat-si-cu-branza-de-capra_400.jpg

1 vanata (200 g)
2 rosii (200 g)
1 dovlecel (150 g)
200 g branza de oaie
2 linguri de patrunjel maruntit
150 g smantana
sare, piper macinat
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
2 foi de aluat yufka, de preferinta ovale (150 g)

Euro-asiaticii ne-au imbogatit atat vocabularul, cat si numarul de specialitati gastronomice pe care le savuram ca fiind… specific romanesti. Incearca insa retetele gospodinelor turcoaice si vei avea la masa mancaruri cu arome exotice.
Numar de portii
2
Facebook Comments



cmanager

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • din cauza caracterului ö reteta nu poate fi transmisa cu twitter. eroare care este afisata este următoarea
    Invalid Unicode value in one or more parameters /intent/tweet?source=webclient&text=RT+%40topsy+%7C+B%F6rek+cu+zarzavat+colorat+si+cu+branza+de+capra+%7C+eCuisine+%7C+http%3A%2F%2Fwww.ecuisine.ro%2Freteta%2Fb%25C3%25B6rek-cu-zarzavat-colorat-si-cu-branza-de-capra

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE