Bors alb polonez

1. Fierbeti carnatii intr-o oala mai mare. Scoateti-i deoparte, si lasati zeama in care au fiert sa se raceasca. Puneti apoi la frigider. Cand grasimea s-a adunat la suprafata, indepartati-o cu o spumiera.

2. Aduceti la fierbere 8 cani din zeama de carnati curatata de grasime, adaugati usturoiul si lasati sa clocoteasca timp de 5 minute.

3. Adaugati faina, borsul si amestecati. Adaugati carnatii, cartofii si ouale apoi fierbeti in continuare, asezonand dupa gust. Puteti adauga si un varf de cutit de zahar sau o lingura de otet.

4. Rupeti painea de secara in bucati foarte mici si puneti-o in castroane incalzite. Turnati borsul alb polonez peste paine, apoi ornati cu frunze de patrunjel.

Bors de fasole neagra

Bors de sfecla rosie

Poza principala

bors-alb-polonez.jpg

1 bucata cabanos, taiat felii
1 bucata carnat afumat, taiat felii
8 cani zeama in care au fiert carnati
4 catei de usturoi, pisati
2 cani de bors
1/4 cana de faina
6 cartofi medii fierti
6 oua fierte tari, taiate in felii
6 felii paine de secara

Chiar daca la origini, borsul acesta se prepara cu un tip de carnat polonez (kielbasa), puteti folosi carnati obisnuiti. Gustul va ramane la fel de special.
Numar de portii
6
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE