Uncategorized

Borș moldovenesc de fasole albă

1. Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece. Cand este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul. 

2. Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat. Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.

3. Cand se serveste se mai adauga peste borsul de fasole verdeata tocata marunt.

 Supa crema de legume cu tarhon

Secretul bucatarului! Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.

 

 

Rețetele tradiționale din Moldova au fost puse la dispoziția proiectului de: Larisa Elena Buduroes,  Casa Oprescu, Pensiunea Octogon și Adrian Buzoianu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

Poza principala

finala_mica.jpg

600 g fasole alba uscata

350 g morcovi si albitura

300 g ceapa

150 g țelina

25 g usturoi

1 fir de cimbru

1,5 l bors

50 g leustean

50 g patrunjel verde

100 ml ulei

50 g sare

Reţeta de bors moldovenesc cu fasole face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
10
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE