Uncategorized

Branza albastra (Blue cheese)

branza_albastra.jpg

Blue cheese este una din cele mai appreciate tipuri de branza, al carui nume provine de la mucegaiul de culoare albastra din interior. Acesta este de fapt o ciuperca microscopica de cultura denumita Pénicillium Roqueforti, care se insamanteaza in mod controlat in branza si care ii confera acea aroma specifica.

Procesul de afanare al Blue cheese dureaza intre sapte saptamani si noua luni, timp in care ciuperca se dezvolta in interiorul branzei. De-a lungul acestei perioade, branza este injectata din loc in loc cu aer, pentru a permite dezvoltarea mucegaiului in mod uniform. La final, branza capata un aspect pestritat, cu nuante de verde si albastru.

Tipuri de Blue Cheese: Gorgonzola, Bleu de Bresse, Bleubry, Cambozola; Roquefort, Bleu d’Auvergne, Bleu Bénédictin, l’Ermite, Ciel de Charlevoix, Geai bleu; Stilton, Fourme d’Ambert, Rosenborg.

Facebook Comments


Taguri

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE