Brioșe aromate

1.Amestecă zahărul, iaurtul, laptele și sucul delămâie. Adaugă făina în ploaie, amestecă cu praful de copt stins cu lămâie și încorporează câteva frunze de salvie tocate fin.
 
2.Împarte coca rezultată în 12 părţi egale și pune-le în forme de brioșe unse cu margarină și tapetate cu făină.
 
3.Umple formele doar până la jumătate, pentru că brioșele își dublează volumul, și pune deasupra alune pisate. Coace-le timp de 20-30 de minute.
 
Curiozitate : Se spune că Fecioara Maria, dorind să-l salveze pe Pruncul Sfânt de împăratul Irod, ar fi implorat această plantă să crească pentru a-i adăposti. În semn de mulţumire, Maica Domnului i-a oferit plantei puteri vindecătoare.

 

Briose cu visine si ciocolata

Poza principala

briose_aromate_mica.jpg

2 căni cu făină
2 linguriţe cu praf de copt
2 linguri cu apă
200 g zahăr
250 ml iaurt de soia
1/4 căni lapte de soia
1 lingură suc de lămâie
salvie
sare

 

Brioşe-turnuleţ

Pentru o gustare sau o petrecere cu prietenii, brioșele aromate de post sunt alegerea perfectă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE