Briose cu mere

1.Curăţă merele de coajă și cotor și taie-le în bucăţele. Lasă-le deoparte. Bate ouăle cu furculiţa, adaugă untul topit și răcorit,  laptele și smântâna și omogenizează.

2.Amestecă acum făina cu zahărul vanilat și praful de copt,  adaugă-le peste compoziţia de ouă și lactate. Amestecă din nou, adaugă merele și iarăși amestecă.

3.Unge forma de brioșe cu unt sau ulei, pune aluat în fiecare formă,  fără să le umpli, dă la cuptorul încălzit,  la foc potrivit, 20-25 de minute.

 

Sugestie. Pentru aromă, poţi adăuga în compozitie un praf de scorţișoară.

 

Brioșe cu dovlecei și brânză

Poza principala

briose_cu_mere_fotolia_31088967_subscription_xl.jpg_c_lev1977_-_fotolia.com_mica.jpg

400 g mere Golden

300 g făină

100 g unt topit

2 ouă

100 ml lapte

50 ml smântână de gătit

1 plic cu zahăr vanilat

1 plic cu praf de copt

 

Brioșe sarate

Pentru micul-dejun sau pentru o gustare rapida, pregateste reteta de briose cu mere.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE