Briose de ciocolata pentru Halloween

1. Amesteca ouale cu laptele batut, uleiul, ciocolata topita si zaharul vanilat.

2. Separat amesteca faina, cacaua, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Combina usor cele doua compozitii.

3. Adauga coniacul, nucile macinate, scortisoara, amestecand usor. Umple doar pana la jumatate formele de copt, tapetate cu chesele pentru briose.

4. Presara fulgii de ciocolata, si da la cuptorul incins pentru 20-25 de minute. Lasa-le la racit.

5. Pentru topping: Puneti albusurile intr-un castron, apoi zaharul si sarea. Puneti castronul la Bain-marie si amestecati pana ce zaharul se topeste complet.

6. Luati apoi castronul si bateti compozitia cu un mixer, pana se intareste. Adaugati esenta de vanilie si amestecati.

7. Taiati untul in bucatele si bateti-l cu mixerul in compozitie. Chiar daca vi se pare ca aceasta se inmoaie, continuati sa bateti pana devine pufoasa si cremoasa.

8. Folosind un sprit, spritati toppingul pe fiecare briosa. Decorati apoi briosele cu tot felul de motive de Halloween comestibile, care pot fi gasite in hipermarketuri.

Poza principala

shutterstock_85802434_mica.jpg

4 oua
250 ml lapte batut
120 ml ciocolata neagra topita
400 g faina
180 ml ulei
210 g zahar
2 linguri cu cacao
3 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita cu praf de copt
1 lingurita cu bicarbonat
1/2 lingurita cu scortisoara
50 g nuci macinate
50 ml coniac
fulgi de ciocolata
sare
Pentru topping:
3 oua
250 g zahar tos
un praf de sare
cateva picaturi de esenta de vanilie
300 g unt nesarat, lasat la temperatura camerei

Daca dati o petrecere tematica de Halloween sau pur si simplu vreti sa va distrati, aceste briose sunt deliciul perfect pentru aceasta ocazie.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE