De post Retete Uncategorized

Bruschete de vinete cu legume

1.Tai vânăta în felii de maximum 1 cm grosime, le dau cu sare si le las într-o sită 30 de minute.
 
2.Între timp, curăţ restul legumelor (morcovii, conopida, cartofii, mazărea, fasolea verde) si le tai în cuburi foarte mici. Le pun într-o oală, le acopăr cu apă si le fierb 10-15 minute. (După fierbere, consistenta legumelor trebuie să fie usor crocantă.) Scurg legumele si le las să se răcească.
 
3.Trec vinetele printr-un jet de apă rece, le tamponez cu hârtie absorbantă de bucătărie si le prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, pe grătarul încins i uns cu ulei de măsline.
 
4.Peste fiecare felie de vânătă, pun 2-3 linguri cu mix de legume fierte, rosiile si ceapa tăiate în cubulee i câteva bucătele de tofu. Le asez în tava tapetată cu hârtie de copt.
 
5.Stropesc vinetele cu ulei de măsline, adaug sare si le coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180˚C. Aceste bruschete le poti servi calde sau reci.

 Calzone

Vinete cu ciuperci si feta

Poza principala

vinete_cu_legume_mica.jpg

1 vanătă mare
2 morcovi
1/2 conopidă
1 ceapă
1-2 cartofi
100 g mazăre
100 g fasole verde
2-3 roşii
3-4 linguri cu ulei de măsline
sare

 

Zacuscă de vinete

Rapide și gustoase, bruschetele de vinete sunt o alegere perfectă pentru zilele de post.
Numar de portii
4
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE