Budinca de banane

Mod de preparare:
1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2.Se taie bananele in felii si se tapeteaza cu ele fundul unei forme de tarta.
3.Se amesteca restul ingredientelor, mentionate la blat ,si se toarna peste banane.
4.Se incalzesc ingredientele pentru sirop si se lasa pana ce zaharul se dizolva, apoi se toarna peste blatul de banane.
5.Se coace budinca timp de 35 de minute,timp in care blatul va absorbi o parte din sirop ,o parte va ramane pe fundul formei.
6.Se lasa sa se raceasca putin , se rastoarna pe o farfurie mare si se serveste.
Pofta buna!
Pentru „blat”:
6 banane,
25o g. faina,
125 ml. lapte,
20 g. unt,
65 g. zahar brun,
1 varf de cutit de drojdie,
1 varf de cutit de sare;
Pentru sirop:
250 ml.apa,15g.unt,
250 g. zahar,
scortisoara (dupa gust)
Este un desert special,poate fi servit ca atare sau cu frisca.
Numar de portii
6
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE