Budincă de carne și urzici

Amestecă untul într-un castron și adaugă treptat gălbenușurile, chiflele înmuiate în prealabil în lapte și stoarse foarte bine, un vârf de cuțit de nucșoară, pesmetul, urzicile spălate și scurse, carnea și slăninuța tăiate cubulețe.

 

Sărează și pipărează după gust, amestecă ușor și încorporează la final albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace 40 de minute la 1700 C. Servește aceasta budinca de carne si urzici cu salată verde sau de murături.

 

foto: Photoland/Photocuisine

 

Pancakes de cartofi cu piure de urzici

 

Poza principala

budinca_mica.jpg

500 g carne prăjită

150 g unt

100 g slăninuță

5 ouă

5 chifle

250 ml lapte

5 linguri cu pesmet

5 linguri cu urzici

nucșoară

piper

sare

 

Tocanita de legume si carne tocata

Inedită ca gust și ușor de gătit, budinca de carne și urzici merită încercată.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE