Budincă de cartofi, broccoli și șuncă

1.Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă. Spală broccoli și desfă în buchețele.

2.După ce s-au fiert cartofii, curăță-i de coajă și feliază-i subțire. Curăță usturoiul și mărunțește.

3.Topește untul într-o tigaie, adaugă usturoiul și făina. Lasă să se aurească. Toarnă laptele, amestecă bine și fierbe 15 minute. Sărează, piperează și adaugă sosul worchester. Lasă să dea încă o dată în fiert și ia de pe foc.

4.Rade brânza, taie șunca fideluță. Așază cartofii, sosul, broccoli, șunca, mazărea, 100 g de brânză într-o tavă de copt unsă cu unt. Presară brânza rămasă și parmezanul. 

5.Introdu budinca de cartofi, broccoli si sunca la cuptorul preîncălzit la 200 °C. Coace 45 minute. Când e gata, decorează cu pătrunjel proaspăt.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Budincă cu legume la grătar

Poza principala

cartofi_gratinati_mica.jpg

750 g cartofi

300 g broccoli

2 căței de usturoi

30 g unt

30 g făină

600 ml lapte

2 lingurițe de sos worchester

150 g brânză tare

100 g șuncă

150 g mazăre proaspătă sau congelată

20 g parmezan ras

pătrunjel verde

sare, piper

 

Budincă de paste

Doriti o idee de prânz sau cină foarte gustoasă, hrănitoare și ușor de preparat? Incercati reteta noastra cu budinca de cartofi, broccoli si sunca.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE