Budinca de ciocolata

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti o tava de 2 litri si aproximativ 5 cm adancime cu unt.
2. Amestecati faina cu 60 g cacao. Adaugati zaharul pudra, apoi bucatelele de ciocolata.
3. Amestecati laptele, oul, untul topit si esenta de vanilie si turnati compozitia peste ingredientele uscate. Amestecati.
4. Turnati aluatul in tava pregatita. Amestecati cacaua ramasa cu zaharul brun. Presarati acest amestec peste aluat.

Turnati apa fierbinte peste coca (da, intr-adevar) si coaceti timp de 1 ora. Nu deschideti cuptorul inainte ca cele 60 de minute sa fi trecut. De indata ce budinca este gata, aceasta poate fi servita cu inghetata de vanilie.

Poza principala

budinca_de_ciocolata_coapta.jpg

220 g faina
155 g cacao
220 g zahar pudra
100 g ciocolata neagra taiata
175 ml lapte
1 ou
40 g unt topit
5 ml esenta de vanilie
175 g zahar brun
500 ml apa fierbinte

Aceasta budinca este un desert perfect pentru o zi friguroasa de iarna.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE