Uncategorized

Budinca de covrigei cu bureti la farfurie

1. Taie covrigeii si chiflele in bucati mari, stropeste-le cu lapte cald. Curata ceapa, taie in bucati mici, inabus-o in unt. Unge o forma de chec rotunda cu unt, pune deasupra un pic de faina.

2. Amesteca intr-un castron covrigeii si chiflele inmuiate cu galbenus de ou, ceapa, patrunjel tocat, sare si piper. Bate foarte bine albusul de ou si incorporeaza-l in compozitie. Pune totul in tava si coace in cuptor 40 de minute la 160 de grade.

3. Intre timp, curata buretii si spala-i. Curata si taie ceapa, caleste-o cu o lingura de unt, apoi adauga buretii. Taie fin patrunjelul, amesteca-l cu buretii si lasa totul pe foc pana cand scade lichidul. Serveste budinca de covrigei cu bureti la farfurie cat este fierbinte.

Budinca de spaghete

Budinca cu legume la gratar

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

budinca_de_covrigei_400.jpg

6 covrigei sarati din ziua anterioara
2 chifle din ziua anterioara
500 ml lapte cald
o ceapa
30 g unt
1/2 legatura de patrunjel
4 oua
sare
piper

Pentru garnitura:
500 g bureti
3 linguri de unt
o ceapa
o legatura de patrunjel
unt si faina pentru tava

Un aperitiv inedit de budinca cu bureti care ne reaminteste de zicala lui Antoine-Laurent Lavoisier: „Nimic nu se pierde, totul se transforma”.
Numar de portii
6
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE