Uncategorized

Budincă de legume gratinate

1. Taie dovleceii și vânata cubulețe, dă-le cu un praf de sare și pune-le într-o sită sită, la scurs, pentru 20 de minute.

2. Între timp, într-un castron amestecă 4-5 linguri cu ulei de măsline cu usturoiul pisat. Unge cu puțin ulei o tavă de copt termorezistentă.

3. Pune legumele scurse într-un castron, presară piper proaspăt măcinat, busuioc și cimbru după gust  și toarnă deasupra puțin ulei aromatizat cu usturoi, amestecând ușor.

4. Taie pâinea felii potrivit de groase, apoi rupe-le bucăți și așază-le în tava unsă. Stropește-le cu puțin ulei aromatizat.

5. Pune deasupra legumele cubulețe și deasupra roșiile tăiate felii, toarnă uleiul rămas, mai presară deasupra busuioc proaspăt și cimbru și dă la cuptorul încins pentru 40-50 de minute sau până legumele se pătrund și capătă o culoare apetisantă.

6. Scoate din cuptor și lasă 10 minute înainte de a tăia budinca de legume gratinate.

 

Sugestie. Pentru un plus de gust, adaugă și câteva ciuperci proaspete, iar înainte de a da tava la cuptor, presară deasupra cașcaval, mozzarella sau brânză cheddar.

 

Budincă cu legume la grătar

Poza principala

budinca_mica.jpg

1 pâine rotundă albă/integrală

1-2 dovlecei

1 vânătă potrivită

2-3 roșii

3-4 căței de usturoi

ulei de măsline

busuioc 

cimbru

sare

piper

 

Minibudinci de legume

Legume de vară într-o combinație foarte gustoasă și sățioasă.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE