Budinca de orez si capsune in lichior de fructe

1. Pentru budinca de orez: Puneti laptele, cardamomul zdrobit, orezul si zaharul intr-o cratita mare. Incalziti usor si aduceti la fierbere, apoi fierbeti, fara capac, pentru 30-35 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand orezul este facut, laptele aproape complet abosorbit si textura este cremoasa.

2. Lasati orezul sa se raceasca pentru 10 minute. Puneti-l cu lingura in paharele tapetate cu folie de plastic si dati la rece peste noapte.

3. Pentru compot: Puneti capsunele, zaharul si lichiorul de fructe intr-o tigaie si gatiti la foc mediu pentru 5 minute, pana cand zaharul se topeste si fructele se inmoaie. Puneti fructele intr-o farfurie si fierbeti siropul pentru cateva minute. Turnati-l peste fructe.

4. Intoarceti paharelele cu orez pe o farfurie si turnati  compotul de fructe deasupra orezului. Decorati cu frunze de menta.

Poza principala

rexfeatures_628170e_mica.jpg

Pentru orez:
600 ml lapte gras
4 seminte de cardamom
60 g orez bob scurt
2 linguri zahar vanilat
Pentru compot:
300 g capsune
2 linguri zahar
5 linguri lichior de fructe

O gustare delicioasa cu fructe.
Numar de portii
4-6
Calorii
260
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE