Uncategorized

Budinca de paine cu lichior

Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti o tava potrivita cu unt sau ulei. Inmuiati stafidele in whisky. Ungeti o parte din felia de paine cu amestecul format si inlaturati crusta. Taiati feliile de paine in triunghiuri si aranjati-le in tava pregatita, astfel incat sa se suprapuna.

Amestecati ouale si zaharul pudra pana ce se omogenizeaza – amestecul nu trebuie sa fie spumos. Puneti frisca, laptele si esenta de vanilie la fiert. Luati compozitia de pe foc si amestecati. Adaugati lichiorul Amarula la compozitia de lapte si puneti amestecul de oua si zahar peste.

Uscati stafidele si presarati cateva peste stratul de paine. Turnati 3 patrimi din crema de oua si presarati putina nucsoara.

Repetati procesul de suprapunere a painii, stafidelor si a cremei pana ce toate ingredientele au fost folosite, terminand cu un strat de paine fara stafide si nucsoara, pentru ca acestea se pot arde.

Puneti compozitia intr-o tava umpluta pana la jumatate cu apa fierbinte. Coaceti budinca timp de 30-35 minute sau pana ce crema de oua s-a impregnat si colturile feliilor de paine s-au rumenit. Presarati putin zahar si mai lasati putin la cuptor pana ce acesta s-a caramelizat. Serviti fierbinte.

Poza principala

budinca_de_paine_cu_amarula_400.jpg

50 g stafide
50 ml whisky
60 g unt
12 felii franzela alba
6 oua batute usor
125 ml (1/2 cana) zahar pudra
250 ml frisca sau 1 cana (410 g) lapte condensat
400 ml lapte
5 ml (1 lingurita) esenta de vanilie
150 ml lichior Amarula
nucsoara
zahar brun pentru decorat

O noua infatisare pentru vechea budinca de paine.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE