Budinca de paine

1. Preincalziti cuptorul la 180° si ungeti o tava. Bateti laptele, zaharul pudra, ouale, sarea si esenta de vanilie. Amestecati blocurile de paine impreuna cu merele si puneti-le in tava.

2. Turnati amestecul de oua si lapte peste si presarati cu scortisoara. Puneti tava intr-un bol mai mare umplut cu apa (suficienta apa astfel incat sa ajunga la jumatatea tavii) si coaceti timp de 20 de minute.

3. Apoi bateti albusurile pana se intaresc. Adaugati zaharul lingura dupa lingura, batand constant pana ce amestecul devine dens si lucios. Scoateti budinca de paine din cuptor si turnati compozitia de albusuri peste.

4. Coaceti din nou timp de 25-30 de minute pana ce amestecul se rumeneste. Serviti cu frisca.  

Poza principala

h_01062111mica.jpg

2 cani (500 ml) lapte
1 cana (250 g) zahar pudra
4 oua
¼ lingurita (1 g) sare
1 lingurita (5 ml) esenta de venilie
12 felii de paine alba si taiata in blocuri micute
2 mere, decojite si rase
½ lingurita (3 g) scortisoara
3 albusuri de oua
½ cana (125 g) zahar pudra

Pofta buna!
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE