Budinca faramicioasa de fructe de padure

Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti 6 cupe cu unt, margarina.

FIRMITURILE DE OVAZ: amestecati zaharul brun, praful de copt, ovazul si faina. Adaugati untul pana ce amestecul devine faramicios, dupa care adaugati nucile.

UMPLUTURA DE FRUCTE: incalziti zaharul brun si sucul de lamaie, amestecand pana ce zaharul s-a dizolvat. Fierbeti timp de 5-10 minute. Adaugati fructele (lasati cateva pentru garnisire) si lasati sa fiarba pentru inca 3 minute.

Turnati umplutura de fructe in cupele unse si presarati compozitia faramicioasa. Coaceti la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana ce topping-ul este usor crocant si de culoare maronie. Garnisiti cu fructele ramase si serviti cu smantana, frisca sau iaurt de vanilie.

Poza principala

budinca_faramicioasa_de_fructe_de_padur.jpg

FIRIMITURI DE OVAZ:
90 g (1/2 cup) zahar brun
5 g (1 lingurita) praf de copt
45 g (1/2 cup) ovaz
120 g (1 cup) faina
100 g unt
1 pachet (100 g) nuci amestecate sau mix de alune si nuci

UMPLUTURA DE FRUCTE:
180 g (1 cup) zahar brun
80 ml (1/3 cup) suc de lamaie
1 banana taiata
1 mar taiat
250 g fructe de padure congelate

Aceasta budinca este excelenta. Fructele de padure alcatuiesc un piure suculent si savuros, iar nucile din firmiturile de ovaz se imbina perfect cu gustul acrisor al fructelor.
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE