Uncategorized

Budincă însiropată

1.Freacă spumă untul cu zahărul şi încorporează treptat ouăle bătute şi vanilia. Cerne făina împreună cu cacaua şi praful de copt şi încorporează-le în crema de unt.
 
2.Topeşte pe baie de aburi ciocolata şi toarn-o în aluatul de budincă şi amestecă cu grijă. Toarnă compoziţia finală într-un castron special, care rezistă la temperaturi ridicate.
 
3.Acoperă deasupra cu folie de aluminiu şi leagă cu o sforicică. Ia o cratiţă/oală cu o dimensiune mai mare decât vasul cu budincă şi aşază în ea o farfurie adâncă cu fundul în sus.
 
4.Pune deasupra castronul cu budincă şi toarnă apă de jur împrejur, ceva mai mult de jumătatea budincii. Pune pe foc şi fierbe preţ de 90 de minute. Complează cu apă de fiecare dată când scade.
 
5.Pentru sos, pune compotul (doar lichidul) într-un vas, pe foc mic, împreună cu alcoolul şi zahărul. După 2 minute adaugă şi fructele şi mai lasă 2-3 minute.
 
6.Lasă budinca insiropata să se răcească înainte de a o scoate din formă şi toarnă deasupra sosul de cireşe.

Budinca de cartofi, broccoli si sunca

credit foto: Guliver/Camera Press

Poza principala

budinca_insiropata_mica.jpg

    100 g unt
    100 g zahăr brun
    2 ouă
    2 linguriţe cu vanilie lichidă
    100 g făină
    50 g cacao
    2 linguriţe cu praf de copt
    50 g ciocolată
Pentru sos
    450 g compot de cirese
    2 linguriţe cu coniac
    2 linguriţe cu zahăr brun

Pentru o masă în familie, alege ca desert budinca însiropată! Un deliciu pe placul celor mici şi mari.
Numar de portii
6
Calorii
430
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE