Caise pentru slabit frumos si sanatos

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
În afara de beneficiile pe care le au în atenuarea diverselor probleme de sanatate, caisele te ajuta sa scapi si de 4-5 kilograme într-o saptamâna, daca-ti pui mintea si stomacul doar cu ele.
caise_2013.jpg

Pentru tine-or fi doar un semn de dulce vara, dar caisele erau la mare cinste cu mii de ani în urma. Teritoriul lor de origine e la granita dintre Rusia si China, primele atestari ale caisului fiind din anul 3000 î.H. Sâmburii lui, împreuna cu ai piersicului, au ajuns în spatiul european pe Drumul matasii, iar în anul 60 î.H. caisele au fost semnalate în Grecia, intrând apoi si pe teritoriul Imperiului Roman. Daca medicina traditionala chineza le folosea în boli de tip degenerativ si pentru „prelungirea vietii“, se pare ca în jurul secolului I d.H. mai toate gradinile romane se faleau cu caisi, dat fiind ca fructele lor, proaspete sau uscate, erau desertul preferat al acelor vremuri.

 

Tajina cu miel si caise

 

Dieta de urgenta

Sezonul cald este propice pentru monodietele cu fructe, iar cea de caise este una dintre cele mai usor de tinut, dat fiind gustul delicios al acestora. Ca sa scapi rapid de 4-5 kilograme într-un mod mult mai sanatos decât prin eterna cura cu supa de varza, încearca dieta de trei zile cu caise, pentru care trebuie sa te pregatesti astfel: trei zile înainte de începerea acestei diete, consuma numai fructe, legume si verdeturi de sezon, crude, asezonate cu zeama de lamâie si câteva picaturi de ulei de masline; ai voie sa bei numai apa plata, 2-3 litri pe zi.

Dupa ce ti-ai „antrenat“ astfel organismul pentru un regim alimentar drastic, treci la dieta propriu-zisa cu caise. Timp de trei zile, mesele tale vor consta în urmatoarele:

• Mic dejun: caise crude pe saturate

• Gustare de dimineata: ½ pahar cu suc de caise (facut în casa, la storcator), completat cu apa minerala

• Prânz: caise crude pe saturate

• Gustare de dupa-amiaza: compot de caise neîndulcit

• Cina: compot de caise neîndulcit

 

Ca aceasta dieta sa aiba rezultatele scontate si sa le pastrezi cât mai mult timp, iata câteva sfaturi foarte utile si usor de urmat:

* Încearca sa nu depasesti 2 kilograme de caise pe zi pentru cele trei mese si doua gustari.

* Bea doar apa plata si maximum 1 litru de ceai preparat dupa urmatoarea reteta: pune la fiert, într-un litru de apa, câte o lingura cu: flori de paducel, rozmarin, coada-soricelului, galbenele si menta. Lasa la înmuiat cinci minute dupa ce închizi focul, strecoara, raceste si bea. Acest ceai va ajuta organismul sa se detoxifice si sa-si mentina functiile la parametri optimi.

* În urmatoarele trei zile dupa încheierea dietei, încearca sa treci treptat la alimentatia normala, urmând acelasi regim care te-a pregatit pentru cura cu caise.

 

Tips. Daca-ti place sa rontai mieji de caisa, nu depasi 8-10 pe zi (în functie de greutatea proprie), pentru ca pot deveni foarte toxici!

 

Ștrudel cu caise și marțipan

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE