Uncategorized

Calamari cu chorizo

1.Curăţă calamarii, taie tentaculele. Pe trei dintre ei toacă-i în cuburi mici, frige-le două minute în unt, apoi pune-le de-o parte.

2.Înmoaie miezul de pâine în lapte, apoi stoarce-l şi amestecă-l cu pătrunjelul şi usturoiul tocate mărunt şi cu seminţele pin. Taie feliile de ciorizo în bucăţele foarte mici, toacă roşiile curăţate de pieliţă şi sâmburi şi adaugă-le peste pâinea înmuiată în lapte, presară parmezan, sare, piper, un praf de boia şi apoi amestecă totul cu oul bătut.

3.Umple calamarii cu acest amestec, dar nu complet (în timpul gătitului,amestecul va da pe dinafară) şi prinde calamarii cu scobitori.

4.Încinge puţin ulei de măsline într-o crăticioară şi pune calamarii, unul lângă altul. Întoarce-i de mai multe ori, cât să se rumenească puţin. Adaugă vinul alb, lasă să se dea în clocot, apoi pune roşiile proaspete şi cele uscate. Acoperă şi continuă să fierbi timp de 20 minute, întorcând calamarii frecvent. Înainte de a-i servii, căleşte ceapa în puţin ulei de măsline, apoi adaugă resturile de calamari îndepărtate la început şi feliile de chorizo. Perpeleşte-le la foc iute. Pune calamarii gătiţi pe un pat de orez, adaugă sosul de tentacule şi serveşte-i cât sunt calzi.

 

Calamari crocanti

Poza principala

calamari_mica.jpg

15 calamari mijlocii
20 g unt
300 g miez de pâine
1 pahar mare de lapte
1 legătură de pătrunjel
3 căţei de usturoi
75 g seminţe de pin
15 felii de chorizo salam + 12 felii pentru sos
4 roşii
50 g de parmezan ras
3 vârfuri de cuţit de boia iute
1 ou + un gălbenuş
150 g roşii uscate
100 ml vin alb
1 ceapă roşie
ulei de măsline
sare
piper

 

Salata de calamari cu papaia si avocado

Găteşte o rețetă cu un ingredient special şi extrem de savuros.
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE