Calamar cu Skordalia

1. Amestecati sucul de lamaie si uleiul de masline si lasati la marinat calamarul pentru 30 de minute.

2. Fierbeti cartofii si faceti-i piure.

3. Zdrobiti bine de tot usturoiul cu sare.

4. Amestecati pasta de usturoi cu migdale si cu piureul de cartofi, adaugand treptat uleiul de masline. Asezonati si adaugati, dupa gust, otet de vin rosu.

5. Condimentati calamarul si incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta. Prajiti calamarul, la foc moderat, timp de 4 minute pe fiecare parte pana
devine opac.
 
6. Serviti Skordalia cu 2 fileuri de calamar si salata cu fasole verde.

Poza principala

h_00852738_mica.jpg

Pentru Skordalia:
600g cartofi, curatati
5 catei de usturoi, curatati
sare grunjoasa piper
100g migdale, pisate
150ml ulei de masline
150ml lapte integral (3,5 % grasime)
3-4 linguri otet de vin rosu
Pentru calamari:
8 fileuri de calamar
1/2 cana suc de lamaie
1/2 cana ulei de masline
sare si piper
1 lingura ulei de masline pentru prajire
Pentru servire:
salata iceberg, spalata si rupta
fasole verde

Skordalia este un piure gros de origine greceasca, care are la baza aromatul usturoi.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE