Calamari umpluti

Calamarii ii speli cu apa rece, ii stergi cu un prosop, ii stropesti cu zeama de lamaie, sarezi si-i asezi la rece acoperiti. Cureti de coaja din 2 cepe si usturoiul, apoi le tai foarte fin.

Intr-o tigaie mai inalta, infierbanti 2 linguri cu ulei de masline si rumenesti cele doua cepe si usturoiul. Lasi la racit, apoi intr-un castron le amesteci cu pesmetul, oul si carnea tocata.

Condimentezi cu sare, piper, boia si coaja de lamaie, apoi umpli in mod egal tuburile de calamar. Le fixezi  la capete cu scobitori. Oparesti rosiile, le decojesti si tai foarte mic pulpa.

Calamarii umpluti ii prajesti pe toate partile in uleiul ramas. Ii scoti din tigaie si ii lasi la cald. A treia ceapa o toci fin si o rumenesti in tigaie in acelasi ulei, pana devine sticloasa.

Pui rosiile si stafidele, sare, piper si lasi totul la foc mic 5 minute. Adaugi peste sos calamarii umpluti, acoperi cu un capac si lasi 25 de minute tigaia pe foc mic. La sfarsit, pui semintele de pin si servesti imediat.

Daca vrei, poti pune si patrunjel tocat. La acest fel rafinat merge paine prajita unsa cu usturoi.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

calamari_umpluti400.jpg

8 calamari (sau sepia) medii
2 linguri cu zeama de lamaie
sare
3 cepe
2 catei de usturoi
5 linguri cu ulei de masline
500 g carne tocata de vitel
2 linguri cu pesmet
2 oua
piper proaspat macinat
1/2 lingurita cu boia iute
2 lingurite cu coaja rasa de lamaie
800 g rosii carnoase
5 linguri cu stafide inmuiate
4-5 linguri cu seminte de pin prajite fara grasime intr-o tigaie

Va vine sau nu sa credeti, aceasta reteta este de specific bulgaresc.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE