Calzone cu broccoli

1.Într-un castron, cerne făina cu un praf de sare. Fă în mijloc o adâncitură și pune drojdia dizolvată în puțină apă călduță. Lasă câteva minute să dospească, după care toarnă uleiul și restul de lapte. 

2.Frământă toate aceste ingrediente până când obții un aluat bine legat. Acoperă-l și lasă-l la crescut 30 de minute.

3.Între timp, desfă broccoli în buchețele și opărește-l în apă cu un praf de sare. 

4.Separat, freacă brânza ricotta cu usturoiul zdrobit și gălbenușul. Adaugă mozzarella rasă și buchețelele de broccoli scurse. 

5.Din aluat, întinde patru foi rotunde. Pe fiecare jumătate unge cu pasta de tomate și presară oregano. Pune apoi amestecul brânză cu broccoli și acoperă cu cealaltă jumătate. Presează pe margine și răsucește ușor aluatul. 

6.Coace calzone cu broccoli la cuptor, la foc moderat, aproximativ 20 de minute. Înainte de servire unge deasupra cu puțin ulei de măsline și presară piper.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Calzone cu ciocolată

Poza principala

calzone_cu_broccoli_mic.jpg

1 broccoli

2 căței de usturoi 

250 g ricotta 

125 g mozzarella 

1 gălbenuș 

1 lingură cu pastă de roșii 

ulei de măsline 

oregano 

piper 

sare

 

Pentru aluat:

500 g făină 

15 g drojdie 

250 ml apă călduță 

1 lingură cu ulei de măsline 

sare

 

Coșulețe cu broccoli

Cine poate să refuze o porție de pizza sau calzone? Dar ce zici de această combinație: ricotta cu broccoli?
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE